Τσούμπερ: «Να πανηγυρίσω με τους φανταστικούς οπαδούς μας, με την ομάδα, σε αυτό το υπέροχο γήπεδο»
 Ο Στίβεν Τσούμπερ επιστρέφει μετά από σχεδόν δύο μήνες στην αγωνιστική δράση για την ΑΕΚ, και αναφέρθηκε στο πως βίωσε το διάστημα της απουσίας του, αλλά και στο προσεχές ματς με τον Βόλο.

Μετά από σχεδόν δύο μήνες, ο Στίβεν Τσούμπερ επιστρέφει στην αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό (28/12, 19:30).

Ο Ελβετός έδωσε συνέντευξη στην κάμερα της Cosmote TV, μιλώντας για τις δυσκολίες που συνάντησε στο διάστημα της απουσίας του, για τις αρχές που έχει βάλει η ΑΕΚ στο παιχνίδι της και τη βελτίωση που έχει δείξει, αλλά και για το προσεχές ματς απέναντι στους Θεσσαλούς.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή του:

Για το πώς ήταν ψυχολογικά όλο αυτό το διάστημα της απουσίας του από την αγωνιστική δράση.

Κατ’ αρχάς, ήμουν πολύ χαρούμενος που κερδίζαμε σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Δεν απολάμβανα το γήπεδο από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά από τις εξέδρες. Ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο, αλλά… κουράστηκα, ήθελα πολύ να κατέβω στον αγωνιστικό χώρο! Στην αρχή ήταν δύσκολα, αλλά έκανα τις επιλογές που έκανα και χρειάστηκε να υποφέρω μετά.

Όμως, όλα τελείωσαν και ανυπομονώ να κατέβω στον αγωνιστικό χώρο. Να πανηγυρίσω από εκεί με τους φανταστικούς οπαδούς μας, με την ομάδα, σε αυτό το υπέροχο γήπεδο.

Για τη δύσκολη απόφαση να υποβληθεί σε επέμβαση λίγο πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κάποια στιγμή στη ζωή σου πρέπει να καταλάβεις ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το να ακολουθείς το όνειρό σου. Είναι η υγεία σου και τα προβλήματα που μπορεί να σε ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια. Υπέφερα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, οπότε στο τέλος δεν χρειάζεται να αποδείξεις κάτι σε άλλους ανθρώπους. Χρειάζεται να είσαι χαρούμενος με το ποιος είσαι. Αυτό το κατάλαβα λίγο αργά, γιατί θα έπρεπε να κάνω αυτή τη διαδικασία νωρίτερα. Αλλά τώρα, όλα είναι καλά. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα, αλλά όταν άρχισα να νιώθω καλύτερα, ήξερα ότι ήταν η καλύτερη απόφαση για το μέλλον μου.

Για το παιχνίδι με τον Βόλο.

Ξέρουμε ότι το εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Βόλο δεν είναι εύκολο, αλλά ούτε στην έδρα μας ήταν γιατί χάσαμε. Είναι μια δύσκολη ομάδα να την αντιμετωπίσεις γιατί σου δίνει την εντύπωση ότι δεν θέλει να παίξει. Και ξαφνικά, με μία – δύο καλές στιγμές μπορεί να σκοράρει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό… τρικ αυτής της ομάδας, αλλά και η καλύτερη φιλοφρόνηση. Γιατί έχουν πολλούς βαθμούς και συνεχίζουν. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας. Αυτά τα ματς είναι σημαντικά για εμάς γιατί μας δείχνουν που βρισκόμαστε και ποιοι είμαστε. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για αυτό το παιχνίδι. Και πιστεύουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να μας συμβεί ξανά κάτι αντίστοιχο.

Για τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ, που φαίνεται να αρέσει και στον κόσμο της, και τι παρατήρησε ο ίδιος, βλέποντας τα παιχνίδια της από την εξέδρα.

Νομίζω ότι για τον κόσμο μας είναι σημαντικό να βλέπει τη θέληση, τη δύναμη να παλέψουμε. Το πνεύμα μας σε κάθε παιχνίδι. Όχι μόνο στα πρώτα δέκα, δεκαπέντε λεπτά των αγώνων, αλλά μέχρι το τελευταίο λεπτό. Νομίζω κερδίσαμε ένα εντός έδρας παιχνίδι στο τελευταίο λεπτό, με πέναλτι. Πρόσφατα, απέναντι στη Λαμία σκοράραμε αρκετά αργά.

Αυτά σου συμβαίνουν μόνο αν έχεις δυνατή ομάδα. Κι εμείς είμαστε δυνατή ομάδα, όχι μόνο εντός, αλλά κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Δημιουργείται κάτι καλό και από αυτό το σημείο μπορείς να ξεκινήσεις κάτι πραγματικά πολύ καλό. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έχει κριθεί τίποτα. Τώρα είμαστε σε ένα σημείο που είμαστε διεκδικητές, πρέπει να τους «κυνηγήσουμε», αφού είναι από πάνω μας. Και σίγουρα, δεν θα σταματήσουμε.

Από το Blogger.