ΠΑΕ ΑΕΚ: «Τι να συμφωνήσουμε; Να παίξουμε με πιο κοντά τέρματα; Να παίξουμε 5Χ5;»
Για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στο ματς του Περιστερίου με τον Ατρόμητο που δεν διεξήχθη ποτέ, ενημέρωσε πριν από λίγα επίσημα η ΠΑΕ ΑΕΚ.
Ταυτόχρονα η Ένωση αναρωτήθηκε για το «αν παίζουμε Super League ή 5Χ5;»

Διαβάστε την ενημέρωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Εννοείται πως διαβάζουμε κι ακούμε όσα γράφονται και λέγονται αντίστοιχα, αλλά δεν έχουμε καμιά διάθεση να εμπλακούμε σε προστριβές και δημόσιες διαμάχες. Αρκεί η απλή καταγραφή των γεγονότων για να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα.

Το γεγονός πως υπήρχε θέμα με το ύψος της οριζόντιας δοκού στην εστία προς την φισούνα έγινε αντιληπτό με γυμνό μάτι από ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που μπήκαν στο γήπεδο λίγο μετά την άφιξη για την καθιερωμένη αγωνιστική βόλτα. Στη συνέχεια το διαπίστωσε και ο προπονητής τερματοφυλάκων μας. Ως εκ τούτου συνολικά το τεχνικό τιμ ενημέρωσε τους ανθρώπους της ΠΑΕ πως είναι πιθανό να υπάρχει θέμα με το ύψος των δοκαριών και φυσικά δε θα μπορούσε να γίνει αγώνας επαγγελματικής κατηγορίας με τα δοκάρια πιο χαμηλά σε ύψος από αυτά που προβλέπει ο κανονισμός.

Κατόπιν φροντίσαμε από μόνοι μας να κάνουμε μια μέτρηση για να έχουμε εικόνα. Από αυτή διαπιστώσαμε πως υπήρχαν σημαντικές διαφορές από τα ύψη που επιβάλλει ο κανονισμός. Μάλιστα ήταν και κυμαινόμενες, από 5 ως 7 εκατοστά από διαφορετικά σημεία. Από περιέργεια μετρήσαμε και την άλλη εστία και διαπιστώσαμε πως κι εκεί συνέβαινε το ίδιο με διαφορές ως και 4 εκατοστά. Φυσικά δεν υπήρχε καμιά περίπτωση ομάδα σαν την ΑΕΚ και φανταζόμαστε οποιαδήποτε επαγγελματική ομάδα αυτού του επιπέδου, να δεχόταν να παίξει επίσημο ματς πρωταθλήματος με τις οριζόντιες δοκούς ως και 7 εκατοστά πιο χαμηλά από την πρόβλεψη του κανονισμού.

Θέσαμε το θέμα στον διαιτητή, έγινε μέτρηση κι από την πλευρά του και διαπιστώθηκε κι από την διαιτητική ομάδα πως υπήρχε ζήτημα. Από την στιγμή που δεν ήταν δυνατό να δεχτούμε να παίξουμε υπό αντικανονικές συνθήκες, ήταν αυτονόητο πως θα καταθέταμε ένσταση όπως υποδεικνύει ο κανονισμός για να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη σε αυτές τις περιπτώσεις διαδικασία. Αυτό κι έγινε με ένσταση που καταθέσαμε με τον αρχηγό της ομάδας μας Σέρχιο Αραούχο.

Από εκείνη την στιγμή και μετά η διαδικασία είναι απολύτως προβλεπόμενη και δεν είναι θέμα επιθυμίας κάποιας ομάδας ή διάθεσης συμβιβασμού. Και στο κάτω – κάτω τι να συμφωνήσουμε; Να παίξουμε με πιο κοντά τέρματα; Να παίξουμε 5Χ5; Να παίξουμε αντικανονικά σε τελική ανάλυση;

Να σημειώσουμε εδώ βέβαια πως ουδέποτε τέθηκε καν θέμα να συζητηθεί το οτιδήποτε. Η διαδικασία είναι επαναλαμβάνουμε προβλεπόμενη από τον κανονισμό, δεν παίρνουν γνώμες οι διαιτητές.

Ο διαιτητής έδωσε το διάστημα των 30 λεπτών που προβλέπεται από τον κανονισμό για να διορθωθεί το πρόβλημα. Μετά από αυτό μπήκε στο γήπεδο η διαιτητική ομάδα με τους δύο αρχηγούς και διαπίστωσαν σε μέτρηση που έγινε όπως και η προηγούμενη με μέτρο της αστυνομίας, πως οι διαστάσεις εξακολουθούσαν να είναι αντικανονικές.

Την εικόνα με το σκάψιμο την είδαν όλοι κι απλά να σημειώσουμε πως οι μετρήσεις μετά το 30λεπτο γίνονταν μέσα από μια... γούρνα που είχε δημιουργηθεί ουσιαστικά κατά μήκος της γραμμής του τέρματος. Ένα ρυάκι πάνω στο οποίο έπεφτε μπογιά. Κι αν ας πούμε είχε βγει μετά από αυτό πως ήταν εντάξει το ύψος, αυτό θα είχε γίνει με το σημείο μέτρησης να έχει διαφορετικό ύψος από τον υπόλοιπο αγωνιστικό χώρο! Αλλά ούτε κι έτσι βγήκαν οι διαστάσεις κανονικές.

Από κει και πέρα ο διαιτητής δεν είχε παρά να κάνει αυτό που επέβαλλε ο κανονισμός. Καμιά από τις δύο ομάδες δεν είχε λόγο στην διαδικασία, από την στιγμή που δεν μπορούσε να παιχθεί ποδόσφαιρο με βάση τις προβλέψεις των κανονισμών.Οι διαστάσεις παρέμεναν αντικανονικές και ως εκ τούτου ο διαιτητής έκλεισε το φύλλο αγώνα σημειώνοντας τον λόγο της μη διεξαγωγής του. Τα πράγματα είναι πολύ απλά κι επαναλαμβάνουμε πως τα γεγονότα από μόνα τους δίνουν τις απαντήσεις»
Από το Blogger.