Αλμέιδα: «Δεν με προβληματίζουν οι απουσίες»

 Σίγουρος για την ομάδα του εμφανίστηκε (ξανά) ο Αργεντινός τεχνικός, δηλώνοντας πως η ΑΕΚ πάει στο Ηράκλειο για τη νίκη. «Έχω λυπηθεί πάρα πολύ για την τραγωδία στα Τέμπη».


Ο Ματίας Αλμέιδα είναι γνωστό πως αποτελεί έναν ιδιαίτερο άνθρωπο, που ξεπερνά τα όρια του προπονητή για την ΑΕΚ.


Έτσι, δεν θα μπορούσε να μην κάνει ιδιαίτερη αναφορά – μέσα από τις δηλώσεις του στην COSMOTE TV – για την θλιβερή τραγωδία στα Τέμπη.


Τονίζει πως δεν τον ανησυχούν οι πολλές απουσίες στην γραμμή κρούσης της ομάδας, δείχνοντας εμπιστοσύνη στους παίκτες του, με την Ένωση να πηγαίνει στην Κρήτη για να πάρει το «διπλό».


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλμέιδα:


Το μήνυμά του για την τραγωδία στα Τέμπη.


Πιστεύω ότι από την ημέρα που με έχετε γνωρίσει, θα έχετε καταλάβει ότι εγώ ζω το ποδόσφαιρο με έναν ξεχωριστό τρόπο. Δίνοντας τη σημασία που του αξίζει σαν ποδόσφαιρο. Δίνω, όμως, τεράστια σημασία στην ίδια τη ζωή. Δίνω πολύ μεγάλη σημασία στον σεβασμό και στην ευτυχία. Και θλίβομαι πάρα πολύ όταν συμβαίνουν τέτοιες τραγωδίες.


Με επηρέασε πάρα πολύ αυτό που συνέβη στην Τουρκία. Με λυπεί που υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει πόλεμος στον πλανήτη. Και έχω λυπηθεί πάρα πολύ με αυτή την τραγωδία που συνέβη με τα τρένα. Πραγματικά, πολλές φορές ο άνθρωπος, μέσα από τέτοιες τραγωδίες, καταλαβαίνει πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη ζωή. Είναι θλιβερό.


Οι άνθρωποι γίνονται αλληλέγγυοι όταν συμβαίνουν αυτές οι τραγωδίες. Όμως, η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα θα πρέπει να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας. Θα ήθελα, μέσω της συνέντευξης, να συλλυπηθώ κάθε άνθρωπο που έχασε συγγενή του. Είναι πραγματικά ένα γεγονός που έχει προκαλέσει θλίψη σε όλο τον κόσμο.


Για το παιχνίδι απέναντι στον ΟΦΗ.


Για εμάς όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, κάθε μέρα λέμε το ίδιο. Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που προσπαθεί και έχει ένα ωραίο στυλ ποδοσφαίρου. Μέσω του δικού του παιχνιδιού προσπαθεί να κερδίσει βαθμούς και νίκες. Έχει ένα πολύ καλό σύστημα, τον σεβόμαστε απόλυτα όπως όλους τους αντιπάλους μας. Εμείς, όμως, θα πάμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι.

 

Για το αν τον προβληματίζουν οι απουσίες στην επίθεση.


Όχι. Έχουμε παιδιά που μπορούν να παίξουν σε αυτή τη θέση και προφανώς περιμένουμε να γυρίσουν γρήγορα οι απόντες. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο γκρουπ που προπονώ.


Για το κατά πόσο διαφοροποιούνται τα πλάνα του, με τον ορισμό του αγώνα με τον Ατρόμητο ανάμεσα στα ματς με ΟΦΗ και Ολυμπιακό, με δεδομένο ότι μειώνεται ο χρόνος αποκατάστασης των παικτών μετά από τα ματς, αλλά και σε σχέση με τις απουσίες που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ.


Είναι προφανές ότι όλα αλλάζουν. Θα πρέπει να αλλάξουμε κάθε προπόνηση, κάθε ημέρα.


Γιατί είναι αλήθεια ότι περιμέναμε καιρό να δούμε τι θα γίνει και τελικά η απόφαση βγήκε σε μία θλιβερή μέρα.

Από το Blogger.