Γιατί ρε εγκληματίες;


 Με ανελέητους οπαδικούς ξυλοδαρμούς, συμπλοκές με την Αστυνομία, δακρυγόνα, διακοπή αγώνα και καταστροφή του γηπέδου, έπεσε η αυλαία των εντός έδρας ευρωπαϊκών παιχνιδιών της ΑΕΚ για φέτος. Τα αίσχη μιας χούφτας αληταράδων που σίγουρα δεν είναι ΑΕΚ, είναι εξαιρετικά πιθανό πως η ομάδα θα τα κουβαλά ως «προίκα» για του χρόνου.

 

Η αλητεία των γηπέδων χτύπησε στα Λιόσια, για ακόμη ένα εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της ΑΕΚ. Απόψε δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Όχι πως μπορεί να δικαιολογηθεί ποτέ η οπαδική καφρίλα (από όπου κι αν προέρχεται), αλλά σίγουρα πρέπει να μιλήσουμε έξω από τα δόντια. Όχι μόνο εδώ, γενικότερα όλοι στον οργανισμό της ΑΕΚ, οι δημοσιογράφοι της, όσοι κάνουν μπασκετικό ρεπορτάζ και η διοίκηση που τρέχει το τμήμα.

Έφτασα στο κλειστό περίπου 40 λεπτά πριν από το πρώτο τζάμπολ και παίρνοντας ένα καφέ από το VIP Lounge του γηπέδου, ανέβηκα στην κερκίδα και πέρασα μέσα από τους οργανωμένους ώστε να φτάσω στην θέση μου, στην κεντρική κερκίδα και πάνω από τον πάγκο της Χάποελ. Πραγματικά, αυτό που είδαν τα μάτια μου δεν περιγράφεται. Άτομα που περίμεναν καρτερικά την κατάλληλη στιγμή ώστε να την «πέσουν» στους «Εβραίους». Προσπαθούσαν να εξοπλιστούν και να καμουφλαριστούν ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο «φορτωμένοι» για το πέσιμο. Έσπαγαν την περιουσία της ΑΕΚ. Πόρτες, τραπέζια, το κυλικείο και ό,τι έβρισκαν που θα μπορούσαν να το μετατρέψουν σε όπλο.

Ξεκίνησαν σχεδόν με το τζάμπολ τις μάχες σώμα με σώμα. Αρχικά ξήλωσαν όλους τους πυροσβεστήρες και τις μάνικες. Άρχισαν να ρίχνουν βεγγαλικά, πέτρες και μπουκάλια στους 400 Ισραηλινούς που ταξίδεψαν στην Αθήνα. Συνέχισαν και εκτός του γηπέδου, περιμετρικά, δίνοντας μάχες με την αστυνομία. Παντού τσιμεντόλιθοι, έχοντας ξηλώσει τα σκαλιά του γηπέδου εξωτερικά. Ξήλωσαν και τις πόρτες του κλειστού. Κυριολεκτικά το γήπεδο έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Μέσα η ΑΕΚ να δίνει τη μάχη της χρονιάς για να πάει στο Final 4. Ποιον από αυτούς νοιάζει ωστόσο; 

 Με ανελέητους οπαδικούς ξυλοδαρμούς, συμπλοκές με την Αστυνομία, δακρυγόνα, διακοπή αγώνα και καταστροφή του γηπέδου, έπεσε η αυλαία των εντός έδρας ευρωπαϊκών παιχνιδιών της ΑΕΚ για φέτος. Τα αίσχη μιας χούφτας αληταράδων που σίγουρα δεν είναι ΑΕΚ, είναι εξαιρετικά πιθανό πως θα τα κουβαλά ως «προίκα» για του χρόνου. Μαθαίνω πως η τιμωρία της ομάδας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Αφού στέρησαν χρήματα, εισιτήρια και έφεραν πρόστιμα στην ομάδα απέναντι στη Ρέτζιο Εμίλια πριν λίγους μήνες, απόψε έκαναν τα ίδια και πολύ χειρότερα, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα. Σε μια περίοδο που άπαντες γνωρίζουν πως η ομάδα είναι σε «μνημόνιο». Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι «κύριοι» που αποφασίζουν να στερήσουν από τον φυσιολογικό και υγιή κόσμο το γήπεδο και κάνουν πατεράδες να τρέχουν με τα παιδάκια τους να σωθούν; Που προκαλούν αναταραχές και βάζουν την ομάδα συνεχώς στον ρόλο του κατηγορούμενου, ξεφτιλίζουν το όνομα του συλλόγου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κάνουν τον Μάκη Αγγελόπουλο να πληρώνει σε μια εποχή που δεν περισσεύει ευρώ; Δεν πατάνε ποτέ στο γήπεδο, έρχονται μονάχα για να κάνουν φασαρίες και τσάμπα μαγκιές. 

Η ΑΕΚ θα πρέπει να πάρει τα μέτρα της και να τους πετάξει έξω. Αρκετά πλήρωσε την αλητεία 50 θερμοκέφαλων που καταδικάζουν χιλιάδες κόσμου και δεν έχουν πληρώσει έστω ένα εισιτήριο μια φορά. Δεν πάει άλλο, ως εδώ. Κυρίως όμως καταδικάζουν την προσπάθεια ενός ανθρώπου που δεν έχει σταματήσει να βάζει χρήματα. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε ξανά. Είστε ανεπιθύμητοι και εγκληματίες!

Ν.Γ - Editorial


Από το Blogger.