https://template.vuinsider.com/

Page Nav

HIDE

BREAKING NEWS:

latest

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αλμέιδα: Είμαι συγκινημένος, ευγνώμων και στην ομάδα που πρέπει! Ο πατέρας μου από ψηλά… είδε το παιχνίδι (VIDEO)

  Συγκίνηση και περηφάνεια έβγαλε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά την κατάκτηση του νταμπλ με την ΑΕΚ. Ο προπονητής αναλυτικά είπ...

 Συγκίνηση και περηφάνεια έβγαλε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά την κατάκτηση του νταμπλ με την ΑΕΚ. Ο προπονητής αναλυτικά είπε: «Πραγματικά εκτιμώ ότι υπάρχει συγκίνηση, συγκινούμαι και εγώ ο ίδιος. Είμαι πολύ ευτυχισμένος, δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις δύο τίτλους. Είμαι ευγνώμων στην οικογένεια της ΑΕΚ και σε αυτό το γκρουπ των παικτών που προπόνησα. Σήμερα πραγματικά έδειξαν το πάθος, την αγάπη και την περηφάνια για αυτό που κάνουμε. Νομίζω ότι μέσα από αυτό το σπορ γίνεται πολύ χαρούμενος. Η οικογένειά μου στην Αργεντινή το παρακολούθησε. Ένας άνθρωπος που βρίσκεται ψηλά, ο πατέρας μου, το παρακολούθησε επίσης και πραγματικά είμαι πολύ συγκινημένος και ευγνώμων».


Για το τι πέρασε από το μυαλό του στην αποβολή του Ρότα είπε: «Είμαι κουρασμένος… Όταν αποβλήθηκε ο Ρότα σκέφτηκα πολλά πράγματα, αλλά πιστεύω ότι τα παιδιά στήθηκαν πολύ καλά στο γήπεδο. Ήταν αξιοθαύμαστος ο τρόπος που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έδειξαν ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε και με δέκα. Ήταν δύσκολη κατάσταση να μείνουμε απέναντι σε αυτό τον αντίπαλο με παίκτη λιγότερο, όμως κάναμε το παιχνίδι που απαιτούσε η στιγμή. Από την πρώτη στιγμή πίστευα ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και στις δυο διοργανώσεις. Κάθε μέρα αυτό που κάνω είναι να προπονώ ένα γκρουπ παικτών που ξέρω τι έχουν να δώσουν. Πλέον αυτό που μετράει είναι ότι θα μπορέσω να κοιμηθώ για συνεχόμενα βράδια ήσυχος»!


Για το άδειο γήπεδο είπε: «Αυτό που είπα πριν τον τελικό, είναι ότι ο τελικός είναι η χαρά του ποδοσφαίρου. Θα ήταν πολύ όμορφο να παίξουμε με κόσμο, όμως αυτό δεν είναι θέμα των προπονητών ή των παικτών. Σίγουρα ο κόσμος μας, μας στήριξε στη διαδρομή και πριν από το ματς μίλησα στους παίκτες μου. Τους είπα πως όταν ήταν μικροί ονειρεύονταν αυτή τη στιγμή και πως πρέπει να παίζουν σαν… ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Σαν παιδιά, δηλαδή, που ονειρεύονται. Ήθελα να νιώσουν ότι ο κόσμος βρίσκεται νοερά στο γήπεδο. Με το δικό μου σταφ κάναμε τον γύρο του θριάμβου χωρίς κόσμο για αυτό ακριβώς τον λόγο»!


Για το κίνητρο για τη νέα σεζόν μετά το νταμπλ: «Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις δύο τίτλους. Η ενέργεια που ξοδέψαμε ήταν τεράστια και τώρα είναι η στιγμή να το διασκεδάσουμε. Την κατάλληλη στιγμή θα αρχίσουμε να προγραμματίζουμε για αυτό που έρχεται. Σε ότι αφορά το δικό μου το κομμάτι, δε θα υπάρξει καμία αλλαγή. Η επόμενη χρονιά θα αρχίσει όπως ξεκινάνε όλες οι διοργανώσεις με τη δυνατότητα να παίξουμε σε ένα διεθνές επίπεδο και θα αρχίσουμε και πάλι από την αρχή».


Για το τι είπε στους παίκτες του στο ημίχρονο και μετά το τέλος του τελικού: «Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου κάναμε κάποιες διορθώσεις και κάποιες κινήσεις. Τους είπα ότι τους βλέπω καλά. Τους είπα να είναι γρήγοροι για να μην υπάρχει ο χώρος για τον αντίπαλο ανάμεσα στις γραμμές, γιατί ο ΠΑΟΚ παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, για αυτό είπα ότι ήταν δύσκολο που μείναμε με δέκα παίκτες απέναντι σε αυτό τον αντίπαλο. Βέβαια οι προπονητές αυτά τα βλέπουμε και τα λέμε, όμως οι πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές. Μετά το ματς τους ευχαρίστησα για την κάθε μέρα που είμαστε μαζί, για την κάθε προπόνηση και για το γεγονός ότι δουλέψαμε σαν ομάδα σε όλο το χρόνο που είμαστε μαζί».


Για το πόσο… ΑΕΚ νιώθει, είπε: «Εγώ από τη στιγμή που υπέγραψα άρχισα να αδελφοποιούμαι με τον σύλλογο. Έχω πει ότι θέλω να μπαίνω μέσα στην κουλτούρα του κλαμπ και της χώρας. Νιώθω ευγνώμων που γνώρισα και γνωρίζω την ελληνική κοινωνία και ταυτίζομαι με το πάθος που υπάρχει στον σύλλογο. Έχω μάθει πλήρως την ιστορία του κλαμπ και μου αρέσει ακόμα περισσότερο. Νιώθω ότι είμαι στο μέρος που πρέπει να βρίσκομαι».


Για την αναγνώριση του Λουτσέσκου ότι η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, είπε: «Ευχαριστώ τον αντίπαλο για τα λόγια, και εγώ θα έλεγα τα ίδια αν είχε κατακτήσει το κύπελλο ο ΠΑΟΚ. Του έχω δώσει συγχαρητήρια για τον τρόπο που παίζει η ομάδα του και τον ευχαριστώ δημοσίως για αυτό που είπε».


Για το αν είναι έτοιμος να γυρίσει στο σπίτι του κατά τις 9 το πρωί γιατί ο κόσμος της ΑΕΚ περιμένει στον δρόμο: «Ναι είμαι πάντα έτοιμος για αυτό και το φαντάζομαι»!