Η μεταγραφική ηρεμία της ΑΕΚ είναι επιτυχία, εκτός του Αλμέιδα και του Κονέ

 Η ΑΕΚ ζει μοναδικές στιγμές. Όχι για την κατάκτηση του νταμπλ, αυτό έχει αναλυθεί πολλάκις και επισταμένα. Η ΑΕΚ ζει μοναδικές στιγμές γιατί σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της διάγει ημέρες μεταγραφικής ηρεμίας.


Όχι ως προς τις εξελίξεις. Αυτές τρέχουν και θα τρέχουν. Ηρεμίας ως προς την πίεση από τον κόσμο, την γκρίνια αλλά και την ανάγκη να γίνουν πράγματα γρήγορα.


Στην ΑΕΚ δεν χρειάζεται να γίνουν πράγματα γρήγορα.


Υπάρχει αυτή η μεταγραφική αίσθηση στον αέρα πως ότι είναι να γίνει σωστό, θα γίνει.

Σίγουρα όλα αυτά απορρέουν από την αγωνιστική επιτυχία. Αν η ΑΕΚ δεν κατακτούσε τους τίτλους, όλα αυτά θα είχαν μικρότερο ποσοστό. Τόσο η αίσθηση όσο και η πίεση.

Αλλά έχουν γίνει. Με τα αν δεν γίνεται δουλειά, είτε θετικά είτε αρνητικά. Και η κατάσταση για την ΑΕΚ δείχνει απόλυτα ιδανική ως προς όλες τις πλευρές.


Πράγματα γίνονται. Ο Νέστορ Αραούχο είναι το τελευταίο όνομα που βγήκε προς τα έξω και το πρώτο σοβαρό για τα στόπερ.


Οι Γάλλοι θέλουν τον Σιντιμπέ αλλά η ΑΕΚ προς το παρόν δεν δείχνει καμία διάθεση να τον αφήσει.


Το θέμα Πινέδα είναι στην επικαιρότητα. Η Θέλτα ορίζει εν πολλοίς τους κανόνες, αλλά η ΑΕΚ δείχνει να έχει την στρατηγική της.


ΑΕΚ: Η ηρεμία είναι επιτυχία και του Κονέ


Ο Ματίας Αλμέιδα σε όλα αυτά είναι ο πρωταγωνιστής, ο αναμορφωτής της ΑΕΚ. Επειδή όμως θα πρέπει και στις καλές στιγμές να αποδίδονται όσα πρέπει να αποδίδονται και εκεί που πρέπει, δεν είναι μόνος ο Αργεντίνος.


Ο Παναγιώτης Κονέ τράβηξε μεγάλο βάρος. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ από το πουθενά επέστρεψε στο κλαμπ ως τεχνικός διευθυντής (μετά την αποχώρηση του Ίλια Ίβιτς) τον Δεκέμβριο του 2020 και μόλις σε ηλικία 33 ετών. Χωρίς πρότερη εμπειρία αλλά με μεγάλη θέληση να μάθει. Πήγε σε σεμινάρια, προσπάθησε, μόχθησε.


Το πρώτο του καλοκαίρι εξελίχθηκε σε καταστροφικό. Δεν πήρε πάνω του τις αποφάσεις στο 100% αλλά ήταν μέλος ενός τιμ που έφερε παίκτες με τα γνωστά αποτελέσματα.


Ο κόσμος στα κάγκελα, η ΑΕΚ εκτός Ευρώπης.


Εκείνο το καλοκαίρι στην ΑΕΚ είχαν έρθει Στάνκοβιτς, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Λε Ταλέκ, Χατζισαφί, Άμραμπατ, Γέφτιτς, Ρότα, ξανά ο Βράνιες, δανεικός ο Τσούμπερ και επιτέλους με μεταγραφή ο Αραούχο.


Καταστροφικό όσον αφορά τα αποτελέσματα εκείνης της σεζόν μια και πολλοί από αυτούς τους παίκτες με τον Αλμέιδα έκαναν μια χαρά σεζόν. Το κακό παζλ για τον Κονέ και εκείνο το τιμ ολοκληρώθηκε το χειμώνα που λόγω πίεσης από τον κόσμο για την απόκτηση χαφ, ήρθε ο Φράνσον.


Η δικαίωση του

 

Μετά από την τραγική σεζόν 2021-22, ο Δημήτρης Μελισσανίδης προχώρησε σε γερό λίφτινγκ στελεχών. Τόσο στην ΠΑΕ όσο και στα Σπάτα. Ο Κονέ όμως δεν αποχώρησε, αλλά πήρε τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή με τον Πολωνό Ράντεκ Κουχάρσκι ως Τεχνικό Διευθυντή.


Τα αποτελέσματα αγωνιστικά αλλά και σε επιλογές παικτών, σχεδόν με απόλυτο ποσοστό επιτυχίας. Σε τέτοιο βαθμό που μάλλον θα μνημονεύεται από πολλούς και εκτός ΑΕΚ.


Ο Παναγιώτης Κονέ που είναι μέλος της οικογένειας της Ένωσης, δείχνει πως μπορεί να είναι και ένα στέλεχος που έχει βγει από τα σπλάχνα του κλαμπ.


Δεν είναι τυχαίο πως ο Αλμέιδα τον αναφέρει πάντα στις ευχαριστίες του, δημόσια και ιδιωτικά.


Τα όσα ζει πλέον η ΑΕΚ είναι επιτυχία και του Κονέ.

Από το Blogger.