Πως ένα project που έμοιαζε έτοιμο να κατακτήσει την Ευρώπη απασχολεί πλέον για τις… οφειλές του σε όλη την Ευρώπη και τις αποτυχίες του σ...
Πως ένα project που έμοιαζε έτοιμο να κατακτήσει την Ευρώπη απασχολεί πλέον για τις… οφειλές του σε όλη την Ευρώπη και τις αποτυχίες του στα παρκέ
Διάβαζα με μεγάλο ενδιαφέρον την στήλη του θρυλικού Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη και εντόπισα κάποια αξιοσημείωτα πράγματα στα όσα ανέφερε.
Ο κύριος Κωνσταντουδάκης είναι δεδομένα άνθρωπος μιας παλιάς σχολής και σίγουρα έχει γνωρίσει ένα διαφορετικό μπάσκετ αλλά και αθλητισμό στο σύνολο του. Είναι λοιπόν φυσικό κι επόμενο να αντιλαμβάνεται διαφορετικά κάποια πράγματα από τους νεότερους φίλους του αθλητισμού, οι οποίοι έχουν γνωρίσει την στυγνή επαγγελματική μορφή του αθλητισμού.
«ΤΟ ΕΝΑ, ΜΕΤΑ Ο ΑΛΛΟ, ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΥΓΝΟΥΣ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ» ΠΑΙΚΤΕΣ, άρα ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ την «ΟΑΣΗ» ΟΣΟΙ ΕΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ «ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ» (= στην ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΕΚ «ΤΟΥ ΕΝΟΣ», του Μάκη Αγγελόπουλου, που πιστεύει ακόμη, ότι με τα φτερά του ΙΚΑΡΟΥ θα τον αφήσουν να ξανακάνει πτήσεις ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ ΑΕΤΟΥ)!» αναφέρει ο θρυλικός Φ.Κ στο aek-live.gr.
Είναι άγνωστο δημοσίως, το ύψος οφειλών της ΑΕΚ, στην FIBA για τα 15 ενεργά ban της ομάδας. Όποιο, όμως, και αν είναι αυτό ύψος, θα πρέπει να υπολογιστεί στον προϋπολογισμό των τελευταίων ετών και τη μνημονιακή πολιτική που ακολούθησε ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια. Μια πολιτική που έφερε την «Βασίλισσα» στο απόλυτο μηδέν, καταδικάζοντας την σε χρονιές που πετάχτηκαν στα «σκουπίδια».
Ο Μάκης Αγγελόπουλος είναι πρώτα οπαδός και μετά μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ
Αναμφισβήτητα ο άνθρωπος που άλλαξε την πορεία της ομάδας από τότε που την πήρε και βρέθηκε στο τιμόνι της είναι ο Μάκης Αγγελόπουλος. Στα 50 του χρόνια και μετά από τέσσερις δεκαετίες στα... κάγκελα, ως γνήσιος οπαδός της ΑΕΚ, ο Αγγελόπουλος κλήθηκε να σώσει αυτό που δεν έμοιαζε εφικτό να σωθεί. Πήρε έναν παρηκμασμένο σύλλογο που είχε μεν ένα ισχυρό brand name αλλά ήταν διαλυμένο σε όλα τα επίπεδα. Για να το επαναφέρει στην κανονικότητα, προσπάθησε ξοδεύοντας αρκετά λεφτά να το αναβαθμίσει αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Έφερε κορυφαίους παίκτες στην ομάδα, της έδωσε ξανά κύρος, και μέσα σε λίγα χρόνια συγκριτικά με το τι συμβαίνει συνήθως στο μπάσκετ, κατάφερε να πάρει και τίτλους σπάζοντας την κυριαρχία του διπόλου στην Ελλάδα. Μέχρι εδώ πήγαιναν όλα καλά μέχρι που άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σύννεφα.
Το πάθος του προέδρου της ΑΕΚ για να δυναμώσει την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια τον οδηγούσε σε παρορμητικές κινήσεις που δεν είχαν ούτε πρόγραμμα ούτε λογική. Υπήρχαν χρονιές που η ΑΕΚ άλλαζε 5 και 6 ξένους, παίκτες ερχόντουσαν για 1-2 μήνες, μετά έφευγαν και έρχονταν άλλοι, χωρίς ποτέ η ομάδα να μπορέσει να δημιουργήσει έναν σταθερό κορμό Ελλήνων και ξένων. Έτσι κάθε χρόνο φτιαχνόταν (εκτός από το 2020) μια ομάδα από την αρχή που επειδή είχε κάποιους ποιοτικούς ξένους, μπορούσε να είναι ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα. Όλο αυτό το πάρε-δώσε βέβαια είχε και τα αρνητικά, που άρχισαν να εμφανίζονται μερικά χρόνια μετά, αφού όπως αποδείχτηκε η ΑΕΚ δεν είχε εξοφλήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις. Από το 2017 μπήκαν στην ζωή μας τα ban, δηλαδή οι τιμωρίες της FIBA για μη τήρηση συμφωνημένων δόσεων με αθλητές, προπονητές ή μάνατζερ. Με λίγα λόγια, η ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια ξόδευε παραπάνω από τα έσοδα της και τα χρέη τα διακανόνιζε με τους παίκτες για να τα πληρώνει σε δόσεις. Αυτή τακτική οδήγησε σε μια συσσώρευση χρεών από το 2015 και μετά που ήταν αδύνατο να εξυπηρετηθεί.
Στο παρελθόν, η ΚΑΕ ΑΕΚ έχει κάνει λόγο, αρχικά για «πόλεμο» που δέχεται πανταχόθεν, έχει δηλώσει ότι θα μείνει όρθια, ζήτησε από τους φιλάθλους της να «κλείσουν τα αυτιά τους» σε οποιαδήποτε τεχνητή ένταση και αφού ξεφούλκησε κατά πάντων και αορίστως τονίζοντας πως πρόκειται για σχέδιο εξόντωσης της «Ένωσης» από έκνομα κέντρα αποφάσεων, διέπραξε ακόμη περισσότερα λάθη.
Η πραγματικότητα είναι σκληρή για την ΑΕΚ και δύσκολη η επόμενη ημέρα της. Το γνωρίζει ο ίδιος ο οργανισμός της «Ένωσης». Το γνωρίζει ο Μάκης Αγγελόπουλος που παλεύει μόνος του, ύστερα από 8 χρόνια υψηλότατων πτήσεων του «Δικέφαλου». Τα ban, όμως, είναι η πραγματικότητα. Και δημιουργήθηκαν από την ίδια διοίκηση και τον ίδιο ιδιοκτήτη της ΚΑΕ στις προηγούμενες χρήσεις. Η ΑΕΚ δεν…φυγομαχεί. Έχει, όμως, μπροστά της, να ανέβει ένα μεγάλο «βουνό» οικονομικών δυσκολιών για τον διακανονισμό όλων των αυτών των ban που είναι…ρεκόρ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.
Δεν συνωμότησε το…συμπάν για την «εξόντωση» της ΑΕΚ. Όταν, όμως, στις περισσότερες λύσεις συνεργασίας, δεν γινόταν καμία συζήτηση για αποζημίωση δεδουλευμένων και ό,τι άλλο είχε συμφωνηθεί στα συμβόλαια, η προσφυγή και των αθλητών στην FIBA, ήταν φυσικό επακόλουθο και στην συντριπτική πλειοψηφία, η επιδίκαση οφειλών στην ελληνική ομάδα, έστελνε τον λογαριασμό στην «Ένωση». Και ο λογαριασμός «φούσκωσε» υπερβολικά, ενώ ο Μάκης Αγγελόπουλος, επένδυε στην μετακόμιση της έδρας στα Άνω Λιόσια, έχοντας ξοδέψει 600-700 χιλιάδες για να μεταμορφωθεί από σπίτι των βαρέων αθλημάτων σε γήπεδο μπάσκετ.
Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία
Πως η ΑΕΚ θα μπορούσε να αλλάξει τον χάρτη του ελληνικού μπάσκετ
Τη σεζόν 2018 - 2019, ο Ολυμπιακός αποχωρεί από το πρωτάθλημα της Α1'! Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2 επειδή δεν κατέβηκε στον αγώνα των playoffs με τον Παναθηναϊκό.
Επιπροσθέτως, τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και αφαίρεση έξι βαθμών από την βαθμολογία της επόμενης κανονικής περιόδου.
Η ΑΕΚ στους ημιτελικούς της Basketleague έχοντας απέναντι της τον Προμηθέα, είχε μια «χρυσή» ευκαιρία μπροστά της. Θα ήταν μια μεγάλη στιγμή η επιστροφή της στην διαδικασία των τελικών μετά από πολλά χρόνια, όμως δεν έγινε. Το ζήτημα είναι γιατί δε συνέβη κι οι λόγοι είναι πολλοί. Αρχικά, στην πεντάδα των αγώνων με τους Πατρινούς, η ΑΕΚ σε καμία περίπτωση δεν εμφανίστηκε ως το φαβορί, ως η ομάδα δηλαδή που θα έχει το πάνω χέρι στη σειρά. Με εξαίρεση το τριτο παιχνίδι που ήταν πανηγύρι, στα υπόλοιπα οι κιτρινόμαυροι αγκομαχούσαν, δεν είχαν φρεσκάδα, δεν είχαν προπονητική ευελιξία από τον Μπάνκι, με τον κόουτς Γιατρά να είναι άριστα διαβασμένος απέναντι του. Σε αυτή τη μάχη των πάγκων, ο Έλληνας τεχνικός κέρδισε κατά κράτος. Πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης, μαζί με τις εντυπώσεις, αλλάζοντας άρδην το στάτους του Ιταλού τεχνικού, ο οποίος από εκεί που ήταν προς το "50/50" για παραμονή έφυγε με... τις κλωτσιές.
Δε χωρά αμφιβολία για το ότι ο Μπάνκι απέτυχε να ολοκληρώσει το έργο του. Υπήρχαν ελαφρυντικά στη σεζόν, όμως το πρόσημο είναι αρνητικό, αφού η ΑΕΚ πήρε απλώς το διηπειρωτικό κύπελλο. Στους τελικούς του πρωταθλήματος δεν μπήκε - κι εδώ παίζει ρόλο ο τρόπος (από τον Προμηθέα, με πλεονέκτημα έδρας, στο 5ο ματς) κι όχι το αποτέλεσμα. Στον τελικό του εγχώριου κυπέλλου απέτυχε να πάει, όπως και στο Final Four του Champions League. Δεν είχε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τα δύο τρόπαια που κατέκτησε πέρσι. Επίσης, ένας ακόμη λόγος που ο Μπάνκι είναι underachiever, είναι το ότι σταμάτησε να ποντάρει στους νέους. Το έκανε για κάποια διαδοχικά ματς στην έναρξη της σεζόν, όμως έκτοτε Μωραίτης, Τσαλμπούρης και δευτερεύοντως ο Ρογκαβόπουλος περιορίστηκαν σε καθαρά συμπληρωματικούς ρόλους, με την πρόοδο τους να "κόβεται". Το παραπάνω κάδρο αποτυπώνει πως ο Ιταλός έμεινε στο τέλος της ημέρας με μόλις το 1/4 των στόχων εκπληρωμένο.
«Καταστροφή» με Παπαθεοδώρου
Το πέρασμα του Ηλία Παπαθεοδώρου από τον πάγκο της ΑΕΚ τα είχε όλα. Ο Παπαθεοδώρου είχε την στήριξη του Μάκη Αγγελόπουλου παρά τις αντιρρήσεις των οργανωμένων, διαχειρίστηκε ένα μεγάλο ηλικιακά ρόστερ, αντιμετωπίζοντας μαζεμένους τραυματισμούς, έχοντας καλές και κακές στιγμές.
Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ ήταν αυτός που έπαιξε τον ρόλο της ασπίδας για χάρη του έμπειρου τεχνικού. Ήταν αυτός που ξεκαθάρισε ότι πιστεύει στις ικανότητές του και ότι θα τον στηρίξει. Και αυτό ακριβώς έκανε, ξεκαθαρίζοντας με τον τρόπο του στους οργανωμένους ότι πίστευε πως ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη θέση.
Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα στην αρχή. Και έγιναν ακόμα χειρότερα στο ξεκίνημα της σεζόν 2019/20 όταν μετά από 5 αγωνιστικές η “Ένωση” είχε ρεκόρ 1-4 στην Stoiximan Basket League, με αποτέλεσμα να υπάρξουν λαϊκά δικαστήρια μετά από μία ήττα από το Ρέθυμνο. Ο Μάκης Αγγελόπουλος όμως δεν επηρεάστηκε και στήριξε τον προπονητή του.
Έπειτα από εκείνο το απόγευμα στο Ρέθυμνο η ΑΕΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της. Έπαιξε ωραίο μπάσκετ, νίκησε τον Παναθηναϊκό σε ένα απίστευτο παιχνίδι. Άντεξε τους κραδασμούς της πώλησης του Χάουαρντ Σαντ-Ρος στην ΤΣΣΚΑ, κατέκτησε το Κύπελλο Ανδρών, έτρεξε σερι νικών, προκρίθηκε με άνεση στα προημιτελικά του Basketball Champions League με δύο νίκες κόντρα στην Βόννη. Και μετά ήρθε ο κορονοϊός και διακόπηκαν τα πάντα. Πάνω ακριβώς που η ΑΕΚ έδειξε να είναι στην καλύτερή της φάση. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα άλλαξαν όλα.
Η ΑΕΚ ξεκίνησε την σεζόν 2020/21 έχοντας ως πρώτο στόχο την κατάκτηση του Basketball Champions League της... σεζόν 2019/20 που είχε διακοπεί λόγω... COVID! Πάνω σε αυτή την λογική χτίστηκε και γι' αυτό ο Μάκης Αγγελόπουλος έδωσε τεράστια μάχη για να φέρει την διοργάνωση στο ΟΑΚΑ, με σκοπό να φέρει χρήματα στα ταμεία της ομάδας του (η κατάκτηση θα έφερνε πάνω από ένα εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ). Πάνω σε αυτή την λογική αποφασίστηκε να παραμείνει ο περσινός (μεγάλος σε ηλικία) κορμός συν τις προσθήκες των Μορέιρα, Λοτζέκι και Κατσίβελη, προκειμένου να υπάρχει συνοχή και χημεία. Και πάνω σε αυτή την λογική αποφασίστηκε να αποκτηθεί για τα τρία παιχνίδια του Final Eight ο Ταϊρις Ράις.
Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι συνεργάτες του είχαν επιχειρήματα πάνω στις ενστάσεις του κόσμου που έκανε λόγο για «βετεράνους» και γηρασμένο ρόστερ. Στέκονταν στην χημεία της ομάδας, πρόταξαν τις προσωπικότητες των παικτών, στάθηκαν στην εξαιρετική σωματική κατάσταση των περισσότερων εξ αυτών. Στήριξαν δημόσια τις επιλογές τους.
Η ΑΕΚ ωστόσο τελικά ηττήθηκε στον τελικό του BCL από την πιο αθλητική Μπούργος και έπρεπε να ξεκινήσει την σεζόν 2020/21 με αυτό το ρόστερ.
Προσπάθησε όμως να τα αφήσει όλα αυτά πίσω της. Και η αλήθεια είναι ότι φάνηκε να τα καταφέρνει, χάρη στο καλύτερο φάρμακο που υπάρχει στο μπάσκετ: Τις νίκες. Η ΑΕΚ νικούσε. Και νικούσε παίζοντας όμορφο μπάσκετ. Πάνω όμως που είχε αρχίσει να ρολάρει, ήρθαν οι τραυματισμοί και ο κορονοϊός. Ήταν όμως ένας συγκεκριμένος τραυματισμός που έμελλε να φέρει ντόμινο: Αυτός του Μάρκους Σλότερ.
Το ερώτημα τότε που τέθηκε ευλόγως ήταν το εξής: Γιατί η ΑΕΚ επέλεξε να χτίσει για δεύτερη σερί σεζόν όλη την αμυντική φιλοσοφία της σε έναν σέντερ που είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς; Η απάντηση ήταν πως η έλευση του Μορέιρα θα αποφόρτιζε τον Σλότερ, αλλά ο Αφρικανός είναι εντελώς διαφορετικός παίκτης, με περισσότερα επιθετικά χαρίσματα και λιγότερα αμυντικά.
Μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα τραυματισμών, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύο ακόμα σοβαρά θέματα: Αυτό του Λίνου Χρυσικόπουλου, έχοντας πρόβλημα και με τον χρόνο συμμετοχής του πριν αλλάξει γνώμη τελευταία στιγμή, αλλά και αυτό του Νίκου Ρογκαβόπουλου, ο οποίος έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας για οικονομικούς λόγους, έχοντας ωστόσο και αυτός παράπονο από τον χρόνο συμμετοχής του.
Τραυματισμοί, κορονοϊός, εντάσεις. Όλα αυτά δημιούργησαν ένα ντόμινο για την ΑΕΚ, που για αρκετά μεγάλο διάστημα έκανε αγωνιστικές υπερβάσεις. Φαινόταν να έχει αδειάσει ως ομάδα. Σωματικά, ψυχικά, ψυχολογικά. Η αποκαρδιωτική εικόνα και η ήττα από τον Κολοσσό ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Η ομάδα έχασε τέσσερις τίτλους που διεκδίκησε (BCL, Super Cup, Κύπελλο και ξανά BCL) και είδε το Λαύριο που έχει μπάτζετ όσο το συμβόλαιο του Κιθ Λάνγκφορντ να την κερδίζει τρεις φορές.
Υπάρχουν δικαιολογίες για τον Έλληνα τεχνικό;
Και τους παίκτες που ήθελε του πήραν. Και τον Ταϊρίς Ράις του έφεραν έστω και για μικρό χρονικό διάστημα για να πάρει τίτλους. Και τον Ντάριον Άτκινς έφεραν όταν τραυματίστηκε ο Σλότερ παρότι ο Αμερικανός δεν έπαιξε!!! Και τον Μόουζες πιο μετά αλλά και τον Μέικον!
Και σε μια περίοδο μάλιστα που τα οικονομικά της ΑΕΚ δεν είναι ανθηρά κι έγιναν πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα όταν χάθηκε το 1 εκατομμύριο της κατάκτησης του BCL στο Final-8 της Αθήνας.
Η πίεση είχε γίνει πολύ μεγάλη στον προπονητή ο οποίος έδειχνε μεγάλη δυσκολία διαχείρισης. Και για να είμαστε ειλικρινείς όντως φορτώθηκε περισσότερο βάρος απ’ όσο έπρεπε.
Αλλά κι απ’ όσο μπορούσε να σηκώσει. Και αυτό φαινόταν καθαρά μέσα στην ομάδα όπου είχαν αρχίσει να εμφανίζονται ζητήματα.
Η συμπεριφορά του Παπαθεοδώρου απέναντι στον Δημήτρη Μωραϊτη είναι ένα ακόμα ζήτημα που δεν άρεσε στους ανθρώπους της ΑΕΚ. Όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και απ’ όσα… άκουγε ο νεαρός! Καλύτερα να μην τα γράψουμε… Όμως κανείς δε μπορεί να κρύψει ότι ο Μωραϊτης ενεργοποιήθηκε όταν… τραυματίστηκε 3-4 περιφερειακοί της ΑΕΚ. Είναι δυνατόν;
Συνέχισε να τους αλλάζει «σαν τα πουκάμισα»
Αντικαταστάτης του Παπαθεοδώρου ήταν ο Βαγγέλης Αγγέλου. Ανέλαβε την ΑΕΚ στα μέσα της σεζόν αντικαθιστώντας τον Ηλία Παπαθεοδώρου σε μία ιδιαίτερα απαιτητική σεζόν για την "Ένωση", οδηγώντας την στην τρίτη θέση της Stoiximan Basket League.
Με την αποδέσμευση του Βαγγέλη Αγγέλου άνοιξε ο δρόμος για τον Στέφανο Δέδα που άφησε την Χάποελ Χολόν αναλαμβάνοντας την ΑΕΚ.
Ακολούθησε ο Στέφανος Δέδας που δεν έβγαλε ούτε σεζόν μέχρι να τα παρατήσει... έτσι ξαφνικά για να πάει στην Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ ως βοηθός προπονητή στη θέση του Αντρέα Πιστιόλι, που αποχώρησε για τη Γαλατασαράι.
Αντικαταστάτης του ο Κούρο Σεγκούρα σε «μνημονιακές» χρονιές για την Βασίλισσα. Η ΑΕΚ του Κούρο Σεγκούρα πάτησε πάνω στη φιλοσοφία του Στέφανου Δέδα και έκανε μερικές διαφοροποιήσεις.
Με δεδομένο ότι είχε συγκεκριμένα κομμάτια του παζλ. Ετσι «πάτησε» πάνω σε small ball και 5-out καταστάσεις. Δηλαδή σε πιο κοντά σχήματα ούτως ώστε να οδηγήσει τον εκάστοτε αντίπαλο να προσαρμοστεί στο σχήμα της ομάδας, να φθαρεί ο εκάστοτε αθλητικός ή βαρύς ψηλός, αλλά και να αξιοποιηθούν οι παίκτες με ενέργεια στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Συχνά-πυκνά και αναλόγως τις καταστάσεις είτε κόντρα στον Κολοσσό είτε κόντρα στον Παναθηναϊκό είτε απέναντι σε Προμηθέα, Λαύριο και Ηρακλή ο Κούρο Σεγκούρα χρησιμοποιούσε μορφές ζώνης σε διάφορες παραλλαγές για να μπορέσει να μπερδέψει επιθετικά τους αντιπάλους του. Το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό.
Άφησε το αποτύπωμα του μόλις σε...100 μέρες στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο σε μια «περίεργη» χρονιά για την ΑΕΚ που μπήκε στο νέο της γήπεδο χωρίς ωστόσο να έχει το σύνολο που θα μπορούσε να διεκδικήσει πράγματα.
Ο Καντζούρης, η «φθηνή» ομάδα των υπερβάσεων και τα οφειλόμενα
Ο Καντζούρης ανέλαβε σε μια δύσκολη καμπή την ΑΕΚ και κατάφερε να πάρει από την ομάδα πολλά περισσότερα από όσα θα πίστευε κανείς. Τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση στο final 4 του BCL, χάνοντας την επεισοδιακή σειρά απέναντι στην Χάποελ Ιερουσαλήμ με 2-1. Μια σειρά που στιγμάτησαν τα μεγάλης έκτασης επεισόδια στα Λιόσια που επέφεραν μια πρωτοφανέστατα σκληρή τιμωρία που υπονομεύει τα έσοδα της ομάδας, καθώς η FIBA τιμώρησε με κεκλεισμένων όλες τις αναμετρήσεις της Βασίλισσας τη νέα σεζόν. Μέχρι να φτάσει ωστόσο μέχρι εκεί, η ΑΕΚ έκανε τη μια υπέρβαση πίσω από την άλλη, έχοντας αποκλείσει ομάδες με πολλαπλάσια μπάτζετ από εκείνη αποτελώντας παράλληλα τον εφιάλτη των... Τούρκων.
Πολύ σημαντικό για το μπάσκετ: Βρίσκεται φόρμουλα ώστε να παίξουμε με κόσμο στην Ευρώπη! Θα μπαίνουν μόνο τα διάρκειας στο γήπεδο, καλύπτοντας χωρητικότητα της τάξεως του 50% περίπου. #aekfc#aekbc
Η ΑΕΚ έριξε όλο το βάρος στο BCL, κυνηγώντας κάτι που θα έμοιαζε με... θαύμα των θαυμάτων, αφήνοντας ξεκάθαρα στην άκρη το πρωτάθλημα, όπου και τερμάτισε στην 6η θέση της βαθμολογίας.
Η χρονιά στιγματίστηκε από τα μεγάλης έκτασης επεισόδια κόντρα στους Ισραηλινούς για τα προημιτελικά του BCL αλλά και από τα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν τα τελευταία χρόνια την ομάδα. Ban που «σκάνε», οφειλές που βγαίνουν στο φως και πιο πρόσφατα, η σημερινή αποκάλυψη περί χρεών σε παίκτες της περσινής ομάδας!
Εν κατακλείδι: Γήπεδο, χούλιγκαν, κορονοϊός, συναισθηματισμός, αφέλεια και αστοχία επιλογών τον έφεραν εδώ
Ο Μάκης Αγγελόπουλος είναι πράγματι ένας παράγοντας σπάνιας ποιότητας και άνθρωπος με μεγάλη ηθική αξία όπως σωστά τονίζει ο Φαίδων Κωνσταντουδάκης. Αρκεί όμως κάτι τέτοιο ώστε να μπορέσει να βγάλει την Ένωση από το τέλμα που ο ίδιος δημιούργησε; Ιδιαιτέρως από τη στιγμή που η τράπουλα του παιχνιδιού είναι διαρκώς στημένη και τα «τρωκτικά» και οι «τυφλοπόντικες» του αθλήματος τρώνε τις σάρκες του, όπως ο ίδιος ο Αγγελόπουλος έχει αναφέρει πολλάκις σε κατάσταση... αγανάκτησης;
Το γήπεδο, για το οποίο έδωσε μεγάλες μάχες έφερε μεγάλο οικονομικό άνοιγμα, ενώ παράλληλα οι πολλές λάθος επιλογές του σε παίκτες και προπονητές διόγκωσαν τα χρέη. Μέσα σε όλα αυτά, ο κορονοϊός επέφερε τεράστια προβλήματα στο cashflow της ΚΑΕ αλλά και των επιχειρήσεων του «αφεντικού» της, ενώ η ΑΕΚ σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα έξοδα της σεζόν της. Μέσα σε όλα αυτά, διάφορα στοιχεία χουλιγκανισμού που έμπαιναν στο γήπεδο που σε πολλά παιχνίδια φέτος έμοιαζε με... ξέφραγο αμπέλι αποτελείωσαν την ΚΑΕ που τρέχει και δεν φτάνει για να καλύψει τους «ανεγκέφαλους» και να σώσει χρήματα.
Ο μεγαλομέτοχος της Ένωσης έχει κάνει πράγματι τρομερά λάθη, αλλά έχει φέρει και το 1/3 των τίτλων της ομάδας, εμπλουτίζοντας το «παλμαρέ» της Ένωσης μετά από πολλά χρόνια ανομβρίας και ανυποληψίας.
Με τα σωστά και τα λάθη του έχει δώσει μεγάλες μάχες φέρνοντας την... επανάσταση στο ελληνικό μπάσκετ, «σπάζοντας» έστω και προσωρινά το δίπολο.
Η ΑΕΚ βιώνει για ακόμη μια φορά πολύ δύσκολες στιγμές και ο Μάκης Αγγελόπουλος αντιμέτωπος με οριακές καταστάσεις. Ευχή όλων να τα καταφέρει με εκείνο το πείσμα που τον διακρίνει επί τόσα χρόνια στον προεδρικό θώκο της Βασίλισσας.