Ξεκάθαρη εντολή Αλμέιδα και «μάθημα τοποθέτησης»: «Δεν αφήνουμε να γυρίσει ο αντίπαλος μας»! (VIDEO)

 Ιδιαίτερα απαιτητικό ήταν το πρωινό πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ καθώς δούλεψαν στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης σε ασκήσεις «ένας με έναν» που απαιτούσαν σωστή τοποθέτηση, έντονη πίεση και ενέργειες με την μπάλα.


Μιλάμε για ασκήσεις σύνθετες με περιορισμούς, σε στενούς χώρους και ουσιαστικά αυτό που ήθελε να δουλέψει και να δει ο Ματίας Αλμέιδα, είναι το πως ανταποκρίνονται οι ποδοσφαιριστές του, σε συνθήκες δύσκολες. Ήταν μια άσκηση ρολόι που περνούσαν όλοι και από την θέση του αμυνόμενου και από τη θέση του επιτιθέμενου.

Στο πρώτο σκέλος υπήρξε ένα άτυπο «μάθημα τοποθέτησης» από τον προπονητή, που ανά τακτά χρονικά διαστήματα σταματούσε την άσκηση για να εξηγήσει στους παίκτες του τι θέλει. «Δεν αφήνουμε να γυρίσει ο αντίπαλος μας. Έχουμε σωστή τοποθέτηση του σώματος. Θέλω σωστή αντίδραση. Με το που κλέψετε την μπάλα συνεχίστε την φάση και κάντε επίθεση», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του, ενώ όσον αφορά εκείνους που έκαναν επίθεση, τους ζητούσε σωστή υποδοχή της μπάλας στο κοντρόλ και αμέσως μετά κατά μέτωπο επίθεση.


Ήταν μια άσκηση που ξεκινούσε «ένας με έναν» αλλά αργότερα γινόταν πιο σύνθετη αφού έμπαινε και δεύτερος στην παρέα εναντίον ενός που αμυνόταν, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τρεις εναντίον δύο. Όπως αντιλαμβάνεστε οι μάχες ήταν μεγάλες, σώμα με σώμα, με τον Ματίας Αλμέιδα να βλέπει πάθος, διάθεση και τους παίκτες του να δίνουν όλα, με αποτέλεσμα να σφυρίξει το τέλος με ένα χαμόγελο ικανοποίησης.


«Σας ευχαριστώ παιδιά, very well, very well» ήταν τα τελευταία του λόγια… 


Από το Blogger.